Alakbarátburger
2 evokanál lenmagliszt
5 evokanál zabpehelyliszt
1 evokanál tokmag
½ evokanál szezámmag
½ csomag sutopor
125 ml víz
1 csirkemell
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
kókuszzsír
Elsonek készítsuk el a bucikat. Kapcsoljuk be a sutot 180 fokra. Tésztánk elkészítése egy nagyon egyszeru és gyors folyamat. Vegyunk elo egy tálat, tegyuk bele a kétféle lisztet, tokmagot, szezámmagot, sutoport, vizet. Alaposan gyúrjuk ossze és hagyjuk pár percet állni. Ebbol az adagból két bucit tudunk formázni. Egy tepsit vékonyan kenjunk ki kókuszzsírral, tegyuk bele a megformázott tésztáinkat. Mehet a sutobe kb. 20 percre. Mielott elkészítenénk a húspogácsákat, hagyjuk teljesen kihulni a megsult tésztáinkat, hogy a belseje megszilárduljon.
Készítsuk el receptunk második felvonását, a csirkemelles húspogácsákat. Tegyuk bele egy késes betétu robotgépbe a csirkemellet, hagymát, fokhagymát, sót, borst. Egészen addig keverjuk, amíg teljesen elkeverednek és pépesednek az alapanyagok. Ontsuk ki egy tányérra, formázzunk korongokat. Ebbol az adagból kb. 3-4 db lesz. Egy serpenyobe melegítsunk fel kókuszzsírt, majd óvatosan tegyuk bele a csirkemellkorongokat. Pár perc alatt sussuk meg mindkét oldalát szép aranybarnára.
Az osszeállítás maximálisan saját magunk ízlésére szabott. Én sajtot, uborkát, paradicsmot, ketchup-ot használtam.