2019. ápr 23.

Kakaós csiga

írta: FogyóStory
Kakaós csiga

 kakaos_csiga_2019.jpg

85 ml  zabpehelyliszt

85 ml bambuszrostliszt

125 ml kókuszliszt

125 ml tápiókaliszt

1 sütőpor

2 tojás

1 dcl tej

édesitő

kakaópor

 

Vegyünk elő egy keverőtálat és tegyünk bele mindent, kivéve a kakaóport. Gyúrjuk gombóccá. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és kezdjük el kinyújtani a tésztát. Én szilikon lapon dolgozom, amennyiben tapadna, bambuszrostliszttel szórjuk meg. Próbáljunk meg téglalap formát nyújtani, melynek hosszabbik része felénk nézzen. Tetejét picit kenjük meg vízzel, szórjuk meg kakaóporral, édesitővel. Mielőtt elkezdenénk feltekerni, egy hosszabb, vékonyabb pengéjű késsel, lazítsuk fel az alját a könnyebb tekerés érdekében. Tekerjük, vágjuk fel. Süssük szép aranybarnára. Fogyasztás előtt érdemes megvárni, amíg kihűl, illetve műanyag dobozban, zacskóban tárolni.

Szólj hozzá