2019. feb 17.

Hajdina - köles lepény

írta: FogyóStory
Hajdina - köles lepény

hajdina_koles_lepeny.jpg

125 ml hajdinaliszt

125 ml kölesliszt

125 ml tápiókaliszt

125 ml bambuszrostliszt

½ citrom leve

60 ml kókuszolaj

1 sütőpor

500 ml viz

izlés szerint magvak

 

Vegyünk elő egy keverőtálat. Tegyünk bele minden alapanyagot. A tészta összeállítása után, hagyjuk pihenni. Ez idő alatt kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. A tepsit kenjünk ki kókuszolajjal / használhatunk szilikonos alátétet, sütőpapirt, ez esetben nem szükséges /. Formázzunk 6-7 gombócot. Nyomkodjuk le a tetejét, formázzuk és mehet is a sütőbe. Amikor betettük, vigyük le 180 fokra és kb. 20 percig süssük.

Szólj hozzá