Mákos zabtekercs lekvárral
2 dcl tej
1 tojás
3 evokanál nyírfacukor
4 evokanál darált mák
6 evokanál zabpehelyliszt
diabetikus / cukormentes lekvár
Vegyunk elo egy tálat és tegyuk bele a hozzávalókat: tej, tojás, cukor, mák, liszt. Habvero segítségével alaposan keverjuk ossze. Egy lábasba tegyuk bele a folyékony masszánkat. Kozepes lángon addig fozzuk, amíg teljesen osszeáll. Elkészulte után borítsuk ki egy tányérra, kicsit tapogassuk le, hogy egy vastagabb négyzetet kapjunk. Késobben, miután hidegebb, vegyuk elo a sodródeszkát / jelen esetben a szilikonos a legpraktikusabb, ugyanis arra nem ragad le /. Nyújtás elott vizezzuk be a sodrófát és nyújtsunk vékonyabb négyzetet vagy téglalapot. Egy hosszabb kést vizezzunk be és óvatosan lazítsuk fel vele a tésztánk alját, ezzel is segítve a késobbi tekerést. Tetszés szerinti menniységu lekvárt kenjunk rá tésztánkra és a tolunk távolabbi résztol kezdjuk el feltekerni felénk. Tegyuk a hutobe osszeérni az ízeket.