2015. sze 07.

Almáspite torta

írta: FogyóStory
Almáspite torta

almaspite_torta_2.jpg

2 tojás

4 evőkanál eritrit

250 ml tej

2 evőkanál nyílgyökér liszt

4 evőkanál tápióka liszt

4 evőkanál kókuszliszt

4 evőkanál almarost

11 evőkanál zabpehelyliszt

6 alma

2 teáskanál citromsav

2 evőkanál almarost

4 evőkanál zabpehely

eritrit

fahéj

Vegyünk elő egy tálat. Tegyük bele a tojást, édesítőt, tejet. Keverjük össze. Jöhet hozzá a nyílgyökér, tápióka, kókusz, almarost, zabpehelyliszt. Kézzel dolgozzuk ki. Hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, addig is kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Ez idő alatt hámozzuk meg az almát, reszeljük le. Adjuk hozzá a citromsavat, majd tetszés szerinti mennyiségekben a fahéjat, édesítőt, végezetül pedig az almarostot, zabpelyhet. Alaposan keverjük össze. Következhet a torta összeállítása. Képzeletben három részre kell bontani tésztánkat, mivel kell az aljára, oldalára, tetejére. Nem kell nyújtódeszka, sodrófa, csakis az ujjaink. Első adag tésztánkat nyomkodjuk bele tortaformánk aljába, második adagunkat a tortaforma oldalára. Következhet az almás töltelék. Öntsük bele kibélelt formánkba. Egyengessük el, majd finoman fedjük be maradék tésztánkkal. Kés segítségével pár helyen bökdössük meg és mehet is a sütőbe 50 percre.

Szólj hozzá