Almáspite torta
2 tojás
4 evőkanál eritrit
250 ml tej
2 evőkanál nyílgyökér liszt
4 evőkanál tápióka liszt
4 evőkanál kókuszliszt
4 evőkanál almarost
11 evőkanál zabpehelyliszt
6 alma
2 teáskanál citromsav
2 evőkanál almarost
4 evőkanál zabpehely
eritrit
fahéj
Vegyünk elő egy tálat. Tegyük bele a tojást, édesítőt, tejet. Keverjük össze. Jöhet hozzá a nyílgyökér, tápióka, kókusz, almarost, zabpehelyliszt. Kézzel dolgozzuk ki. Hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, addig is kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Ez idő alatt hámozzuk meg az almát, reszeljük le. Adjuk hozzá a citromsavat, majd tetszés szerinti mennyiségekben a fahéjat, édesítőt, végezetül pedig az almarostot, zabpelyhet. Alaposan keverjük össze. Következhet a torta összeállítása. Képzeletben három részre kell bontani tésztánkat, mivel kell az aljára, oldalára, tetejére. Nem kell nyújtódeszka, sodrófa, csakis az ujjaink. Első adag tésztánkat nyomkodjuk bele tortaformánk aljába, második adagunkat a tortaforma oldalára. Következhet az almás töltelék. Öntsük bele kibélelt formánkba. Egyengessük el, majd finoman fedjük be maradék tésztánkkal. Kés segítségével pár helyen bökdössük meg és mehet is a sütőbe 50 percre.