2015. nov 02.

Fahéjas keksz

írta: FogyóStory
Fahéjas keksz

fahejas_keksz.jpg

5 evőkanál zabpehelyliszt

3 evőkanál lenmagliszt

3 evőkanál útifűmaghéj

3 evőkanál kókuszliszt

8 evőkanál eritrtit

fahéj / izlés szerint /

250 ml viz

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tálba tegyük bele az összes hozzávalót, kivéve a vizet. Miután alaposan elkeveredtek a hozzávalók, jöhet a viz. Keverjük addig, amig szép tésztagombócot kapunk / alaposan felvett mindent hozzávalót a tálból /. Vegyünk elő gyúródeszkát, sodrófát. Miközben nyújtuk, fokozatosan vizezzük a felszinét, igy nem ragad annyira. Ne legyen nagyon vékony, annál picit vastagabb. Egy vékony, hosszú pengéjű kés segitségével alulról lazitsuk fel tésztánkat. Jöhet a képzeletünk, szaggassunk olyan kekszeket, amilyeneket csak szeretnénk. Szaggatás után ismételten jól jöhet még a kés, ne tegyük el. Tegyük tepsire és süssük kb. 20 percig.

Szólj hozzá