Rákóczi túrós muffin
2 tojás
2 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál darált mandula
3 evőkanál zabpehelyliszt
2 tojássárgája
3 evőkanál folyékony édesítő
25 dkg túró
1 vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
2 evőkanál nyírfacukor
diabetikus / cukormentes barackdzsem
Vegyük elő kedvenc muffinformánkat, kapcsoljuk be a sutot 200 fokra és kezdjünk neki az összeállításnak. Két tál segítségével különválasztjuk a tojásokat. Elősször verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd adjunk a tojássárgához nyírfacukrot. Pár perc alatt habosra keverjük. Adjuk hozzá a mandulát és a zabpehelylisztet, alaposan keverjük el. Adjuk a habbá vert tojásfehérje 1/3-át a tésztához, ezzel lazítsuk. Itt nem számít, ha összetörik a hab. Végezetül jöhet a maradék, amit már finom, óvatos mozdulatokkal addig keverünk, amíg eloszlik a tésztában. A muffinformába papírkapszlikat teszünk, félig megtöltjuk és elősütjük 8 perc alatt. Mialatt sül, elkészítjük a túrós réteget. Egy tálba beletesszük a tojássárgát, édesítőt, túrót, pudingport. Alaposan keverjük ossze. 8 perc letelte után kanalazzuk a túrós keverékünket a tésztára, majdnem a tetejéig. Mehet vissza ismét a sütőbe 15 percre. Készítsük el e habgaluskát. Egy tálba tegyük bele a tojásfehérjét és a nyírfacukrot, pár perc alatt verjük kemény habbá. 15 perc letelte után, kicsit lapítsuk egyenletesre a muffinok tetejét, kanalazzunk a tetejére 1-1 kávéskanál barackdzsemet és halmozzunk a tetejukre 1-1 nagyobb habgaluskát. Pirítsuk a tetejét szép aranybarnára.