2016. máj 20.

Zabos búzakalász

írta: FogyóStory
Zabos búzakalász

zabos_buzakalasz.jpg

5 evőkanál tápiókaliszt

5 evőkanál zabpehelyliszt

5 evőkanál útifűmaghéj

1 teáskanál citromsav

1 teáskanál szódabikarbóna

250 ml víz

lenmag

szezámmag

víz

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő egy keverőtálat. A víz kivételével tegyünk bele mindent, keverjük össze. Következhet a víz, melyet addig keverünk, amig szép labdává formálódik. Tegyünk magunk elé egy tepsit, formázzunk vastagabb henger alakot. Alakítsuk ki a búzakalász formát. Tetszés szerinti távolságba vágjuk be majdnem végig tésztánkat és hajtsuk oldalra. Fokozatosan megismételve, egyiket jobbra, másikat balra hajtva. Kenjük meg vízzel, szórjuk meg magvakkal és mehet is a sütőbe 40 percre.

Szólj hozzá