Zabos búzakalász
5 evőkanál tápiókaliszt
5 evőkanál zabpehelyliszt
5 evőkanál útifűmaghéj
1 teáskanál citromsav
1 teáskanál szódabikarbóna
250 ml víz
lenmag
szezámmag
víz
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő egy keverőtálat. A víz kivételével tegyünk bele mindent, keverjük össze. Következhet a víz, melyet addig keverünk, amig szép labdává formálódik. Tegyünk magunk elé egy tepsit, formázzunk vastagabb henger alakot. Alakítsuk ki a búzakalász formát. Tetszés szerinti távolságba vágjuk be majdnem végig tésztánkat és hajtsuk oldalra. Fokozatosan megismételve, egyiket jobbra, másikat balra hajtva. Kenjük meg vízzel, szórjuk meg magvakkal és mehet is a sütőbe 40 percre.