2016. nov 29.

Almás palacsinta

írta: FogyóStory
Almás palacsinta

almas_palacsinta.jpg

2 alma

1 tojás

1,5 dcl tej

7 evőkanál zabliszt

2 evőkanál folyékony édesítő

fahéj

édesitő

 

Kezdjük az alma meghámozásával / amennyiben szeretnéd, nyugodtan hagyd rajta /, reszeljük le. Vegyünk elő egy keverőtálat, tegyük bele az almát és a tojást. Keverjuk össze. Ezután következhet a tej, zabliszt, édesítő. Szintén jöhet egy alapos keverés. Kapjuk elő palacsintasütőnket, helyezzük a tűzhelyre, forrositsuk fel. Mivel ez a tészta kicsit darabosabb az almának köszönhetően, kanállal adagoljuk. Próbáljunk meg kör formát kialakitani. Nem szükséges nagyobbat, mivel a tésztánk eléggé törékeny és a megfordítása is könnyebb kissebb méretnél. Süssük szép aranybarnára. Még melegen töltsük meg édesitővel / nyirfacukor, eritrit / elkevert fahéjjal, hogy szépen el tudjon olvadni benne.

Szólj hozzá