Sajttal szórt tejszines csirkemell gombával
Ahogy látható, oly sok cicoma itt sem született tálalás ügyben :D. Szerettem volna megmutatni milyen, amikor egyenesen a sütőből veszem ki. Nos, szerintem látható, oldalamon inkább a házias, mintsem az éttermes tálalások találhatóak :D.
Kb. 70 dkg csirkemell
5 dcl tejszín / 10 százalékos /
tetszés szerinti fűszerek / só, bors, petrezselyem – ezeket használtam /
25-30 dkg gomba
kókuszzsír
2 evőkanál zabpehelyliszt
15 – 20 dkg reszelhető sajt
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb sütőtálat. Szeleteljük fel a csirkemellet vékonyabb szeletekre / amennyiben szimpatikus, lehet vastagabb is, ahogy számunkra megfelelőbb /. A sütőtál alját kenjük ki kókuszzsírral, annyira, hogy szépen ellepje az alját. Mielőtt összeállítanánk, szeleteljük fel a gombát. Ezután keverjük össze egy tálba a tejszint, fűszereket. Helyezzük a tálba a csirkemelleket, amennyiben nem elég a hely és egymás tetején is helyet foglalnának, közéjük szórjuk meg egy kis gombával. Maradék gomba mehet a tetejére. Öntsük rá a fűszeres tejszint, mehet a sütőbe kb. 35 percre. Az idő letelte előtt reszeljük le a sajtot. Szórjuk meg az előbb reszelt sajtunkkal, majd süssük kedvünk szerinti barnaságig.