2015. aug 30.

Gombás - húsos paradicsomszósz

írta: FogyóStory
Gombás - húsos paradicsomszósz

gombas_husos_paradicsomszosz.jpg

25-30 dkg disznócomb

50 dkg gomba

50 dkg paradicsomszósz

3 hagyma

víz / 1 a paradicsomszósz dobozával /

só, bors, pirospaprika

kókuszzsír

Készítsuk elo az alapanyagokat a fozéshez. Vágjuk fel kissebb darabokra a húst. Hámozzuk meg a hagymát és aprítsuk fel finomra. A gombát mosás után vágjuk fel kissebb tetszés szerinti formára. Kezdodhet a fozés. Helyezzunk egy fazekat a tuzhelyre, tegyunk bele annyi kókuszzsírt, hogy szépen ellepje az alját. Amikor már úgy lássuk, forró, óvatosan tegyuk bele a húst. Pár perc alatt szép barnára pirítsuk meg. Kovetkezhet a gomba és a hagyma. Ismét egy kis pirítás. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, vizet, fuszereket. Alaposan keverjuk ossze és fozzuk ossze kb. 25-30 perc alatt.

Szólj hozzá