Túrós galuska fehérjeporral finom bundában
40 dkg túró
3 tojás
85 ml fehérjepor
85 ml zabpehelyliszt
2 evőkanál bambuszrostliszt
folyékony édesitő
fehérjepor
darált mandula
kókuszreszelék
Vegyünk elő két keverőtálat, egy kissebbet és egy nagyobbat. Törjük ketté a tojásokat. Nagyobb tálba mehet a sárgája, majd jöhet a túró, fehérjepor, zabpehelyliszt, bambuszrostliszt. Keverjük alaposan össze. Jöhet a fehérje habbá verése. Kemény habunk 1/3 részét tegyük a túrós keverékünkbe. Nem kell finomkodni, mehet gyorsabb keverem – kavarom, itt most lazítjuk a tésztát. A maradék habot finom mozdulatokkal keverjük bele. Forraljunk fel egy fazékba vizet, amikor már forr, vigyük le kisebbre, finoman gyöngyözzön. Két evőkanállal nagyobb galuskákat formálunk és mehet is a vízbe. Finoman keverjük meg, majd, miután feljöttek, kb. 5 percig hagyjuk még úszkálni. A galuskák elkészülte után készítsük el a bundát. El is lehet hagyni, fantáziánk szab határt. Én egy serpenyőbe megpirítottam a kókuszreszeléket és a darált mandulát. Amint elkezdett finoman illatozni, barnulni, természetesen a kevergetést nem elfelejtve közben, öntsük ki egy tányérba. Adjunk hozzá fehérjeport, forgassuk, hempergessük meg benne.