Kakaós csiga, Lekváros csiga, Túrós kör
50dkg Diabestar sutemény lisztkeverék
2 evokanál nyírfacukor
1 evokanál folyékony édesíto
3 evokanál olaj
1 tojás
600 ml tej + 125ml tej
1 kávéskanál cukor
42g friss éleszto
1 csipetnyi só
kakaópor
nyírfacukor
diabetikus/cukormentes lekvár
25dkg túró
folyékony édesíto
olaj
zabpehelyliszt
Vegyunk elo egy nagyobb tálat / amennyiben van keleszto tálunk, az a legjobb /. Tegyuk bele a lisztet, sót, kétféle édesítot, tojást, olajat. Tegyuk félre. Johet az éleszto. Egy tálba tegyuk bele a langyos tejet, élesztot, cukrot / az 1 kávéskanál cukor az éleszto futtatása végett kell /. Alaposan keverjuk ossze és várjunk, amíg szépen feljon. Pár perc múlva, miután az éleszto elérte a kívánt állapotot, ontsuk hozzá a liszthez. Kezdjuk el finoman gyúrni. Nemsokára johet hozzá fokozatosan a tej / ne egyszerre ontsuk bele /. A végén egy finoman nyúlós, puha tésztát kell kapnunk. Fedjuk le és kb. 1 órán keresztul hagyjuk kelni. Vegyunk elo 2 tepsit, olajozzu ki. Osszuk el képzeletben 3 fele megkelt tésztánkat. Mindhárom esetében, mikozben nyújtsuk, az alját és a tetejét a leragadás ellen, folyamatosan lisztezzuk. Amikor már úgy lássuk, szép nagy és vékony téglalapot kaptunk / esetleg négyzetet /, egy hosszú, vékony pengéju késsel óvatosan lazítsuk fel az alját. Ez azért jó, mivel megkonnyíti a tekerést. A kakaós csigánál, mielott megszórnánk, gyengéden kenjuk meg a tetejét olajjal, hogy ragadjon rá a kakaó, nyírfacukor. A két tekercs megtoltése után, egy kicsit hajtsuk be mindkét oldalát és a velunk távolabbi részt. Kezdjuk el óvatosan tekerni. Amikor már majdnem felcsavarnánk, hagyjuk abba és a végét hajtsuk rá. Johet a szeletelés / vágjunk vastagabb szeleteket /. Tegyuk a tepsire, vizes ujjakkal kicsit nyomkodjuk meg a tetejét. Hagyjuk ismételten kelni 15-20 percig. Sutoben sussuk aranybarnára. Én a lekvárost muffin formában sutottem, viszont figyeljunk arra, mielott belehelyeznénk, olajozzuk ki. A túróval toltott koroknek / túrót osszekevertem édesítovel / szaggassunk nagyobb koroket, toltsuk meg és johet a fedoréteg / természetesen ezt is el lehet készíteni tekercsben /. A túrós változatot is hagyjuk újból pihenni. Mindhárom suteményt sussuk addig, amíg szép aranybarna lesz, 200 fokon.