Kókuszos - mandulás muffin
Kókuszos réteg
2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
3 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál kókuszcukor
Mandulás réteg
2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál darált mandula
2 evőkanál kókuszcukor
200ml kókusztejszín
1 tábla diabetikus / cukormentes csokoládé
kókuszcukor
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő három tálat. Válasszuk szét a tojásokat. Az egyik tálba kerüljön mind a négy fehérje, a másik tálakba két – két sárgája. Verjük kemény habbá a fehérjét. Elsőnek állítsuk össze a kókuszos réteget. A sárgához tegyük bele a sütőport, kókuszlisztet, kókuszcukrot. Egy nagyon sűrű tésztát fogunk kapni, nade semmi gond, hisz hozzákerül a felvert tojásfehérje fele, ezzel is lágyítva kicsit a tésztát. Készülhet a mandulás réteg. A sárgához tegyük bele a sütőport, mandulát, kókuszcukrot. Jöhet a tojásfehérje második, maradék fele. Vegyünk elő egy muffinsütőt, béleljük ki papírkapszlikkal. Alulra kanalazzunk egyadag kókuszos tésztát, a tetejére pedig egy adag mandulás tésztát. Szórjuk meg tetszés szerint kókuszcukorral és mehet is a sütőbe addig, amíg szép aranybarna lesz. Ez idő alatt verjük kemény habbá a kókusztejszínt. Figyelem, pár órával előtte tegyük hűtőbe, hogy jó sűrű legyen. Miután a tészta kihűlt, olvasszunk meg a csokoládét. Kenjük meg a muffinok tetejét, hagyjuk kicsit megdermedni. Végezetül tegyünk egy – egy kupacot habot a tetejére.