Túró Rudi torta
3 tojás
2 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál darált mogyoró
½ csomag sütőpor
1 dcl víz
50 dkg túró
1 csomag zselatin
2 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanál kakópor
Kapcsoljuk be a sutot 200 fokra. Vegyünk elő két tálat, egyikbe üssük bele a sárgáját, a másikba pedig a fehérjét. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. a sárgájához tegyük hozzá a nyírfacukrot és verjük pár perc alatt finom habbá. Az így kapott tojássárgájás habhoz tegyük hozzá a kakaóport, mogyorót és a sütőport. Keverjük alaposan össze. Mivel jelenleg egy sűrűbb masszánk van, a tojásfehérje hab 1/3-val lazítsuk fel, jelen esetben nem kell figyelni, hogy összetörik a hab. Következhet a maradék, amit már lágy mozdulatokkal beleforgatunk addig, amíg tejesen elkeveredik. Ontsuk bele a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük kb. 10 percig. Pár óra múlva, miután kihűlt a tészta, vegyük ki a formából, hogy könnyebb legyen a későbbiekben kifordítani, illetve átemelni. Készítsük el a túrós réteget. Egy kis lábasba tegyünk vizet, ontsuk bele a zselatinport. Tegyük fel a tűzhelyre és figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Folyamatosan kevergessük. Egy nagyobb tálba tegyük bele a túrót, édesítőt és a zselatinos vizet, alaposan keverjük össze. A tésztát tegyük vissza a formába, öntsük rá a túrós masszát és tegyük a hűtőbe. Pár óra alatt dermesszük meg, majd, miután ellenőriztük, hogy rendesen megtette hatását a zselatin, vegyük ki a hűtőből. Egy kés segítségével lazítsuk meg az oldalait, hogy könnyebben sikerüljön kivenni a formából. 1 – Amennyiben szilikon tortaformával dolgozunk, tegyünk egy tányért a tetejére és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, majd, mikor sikerült, ismét jöhet egy tányér és ismét egy határozott mozdulat, hogy megkapjuk a torta tetejét. 2 – Amennyiben kapcsos tortaformával dolgozunk, óvatosan vegyük le az oldalait és késsel lazítsuk fel az alját, hogy könnyebben átlehessen csúsztatni. Vegyünk elő egy kissebb szűrőt, tegyünk bele kakaóport és, mintha hó hullana, szitáljuk a tetejére.