2016. már 24.

Bocitorta

írta: FogyóStory
Bocitorta

bocitorta2016.jpg

Alaptészta

3 tojás

3 evőkanál nyírfacukor

3 evőkanál zabpehelyliszt

½ sütőpor

 

Diós rész

2 evőkanál darált dió

 

Kakaós rész

1 evőkanál kakaó

1 evőkanál folyékony édesítő

3 kávéskanál csokoládékivonat / aroma – elhagyható

 

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Válasszuk szét a tojásokat és kezdjük el készíteni az alaptésztát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A tojássárgához tegyük a nyírfacukrot. Keverjük szép habosra. Adjuk hozzá a zabpehelylisztet, sütőport, alaposan keverjük össze. Elkészültünk a tortánk alapjával, most jöhet a kétféle ízesítés. Osszuk el igazságosan kétfele. Az egyik feléhez adjuk a darált diót, a másikhoz a kakaót, édesítőt, kivonatot/aromát. Keverjük alaposan össze. Ismét igazságos elosztás következik, jelen esetben a kemény habbá vert tojásfehérjével. Mindkét tésztába óvatosan keverjük bele a saját adag habot. Vegyünk elő egy tortaformát és jöhet a kreatív tevékenység. Egy evőkanál diós, egy evőkanál kakaós, folytassuk így a torta alsó szintjének kirakását szépen egymás mellé, majd, amikor a tetejére értünk, a diós tejére kerül egy kis kupac kakaós, majd a kakós tetejére egy kis kupac diós. Így alakul ki a jellegzetes bocis minta. Tegyük a sütőbe, süssük 20 percig.

Szólj hozzá