2017. sze 20.

Fánk

írta: FogyóStory
Fánk

fank.jpg 

85 ml rizsliszt

60 ml útifűmaghéj

60 ml bambuszrost liszt

250 ml tej

1 tojás

1 kávéskanál cukor

édesitő

1 kocka élesztő

kókusz zsír

 

Vegyünk elő egy keverőtálat, tegyük bele a liszteket, tojást, édesitőt. Egy nagyobb bögrébe öntsük bele a tejet, nagyon pici cukrot. A cukor azért kell, hogy feljöjjön az élesztő. Melegítsük fel. Morzsoljuk hozzá az élesztőt. Hagyjuk pár percig felfutni. Mikor már feljött, adjuk a lisztes keverékhez és alaposan keverjük össze. Jelenleg elég folyékony a tészta, viszont, ahogy hagyjuk, egyre jobban fog sűrűbbé válni. Kb. 35-40 perc múlva jöhet a sütés. Egy serpenyőbe tegyünk nagyobb mennyiség kókusz zsírt. Kézzel formázzuk meg, süssük mindkét oldalát aranybarnára. Tálaljuk dzsemmel, porított édesitővel.

Szólj hozzá