Mákos rúd fehérjeporral
250 ml zabpehely
250 ml kókuszreszelék
125 ml bambuszrostliszt
125 ml fehérjepor
½ csomag sütőpor
2 tojás
85 m tej
darált mák
édesitő
1 narancs leve
125 ml tej
1 egész + 1 tojás sárgája
Első körben daráljuk össze a zabpelyhet, kókuszreszeléket. Vegyünk elő egy keverőtálat. Mehet bele az előzőleg összedarált kétféle lisztünk, bambuszrostliszt, fehérjepor, sütőpor, tojás, tej. Dagasszuk össze egy gombóccá. Pihentessük kb. 10-15 percig. Közben készítsük el a tölteléket. Forrósítsuk fel a tejet, majd, miután egy keverőtálba beletettük a darált mákot, édesítőt, narancs levét, öntsük rá. Keverjük össze. Következik a nyújtás. Gombócunkat válasszuk ketté, ugyanis két rúd készül ebből az adagból. Nyújtáskor hintsük meg a deszkát, illetve nyújtás közben is. Az első rúd töltésekor gondoljunk rá, ez bizony kettő adag, próbáljuk meg úgy gazdálkodni. Feltekerés előtt egy hosszú, vékony pengéjű késsel lazítsuk fel a tészta alját, hogy tutira ne ragadjon le. Tekerjük fel szorosan. Helyezzük a rudakat a tepsibe / én használtam sütőpapírt /. Egy pohárba üssük bele az egész, majd a tojássárgáját. Keverjük – kavarjuk és egy ecset segítségével kenjük le a tetejét, oldalait. Ez az első réteg, amit kb. 25-30 percig hagyunk száradni. Az idő letelte után jöhet a következő réteg, szurkáljuk meg és az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre süssük. Várjuk meg a szeletelést, amig kihűl.