2018. jún 02.

Gyümölcsös dobálós fehérjeporral

írta: FogyóStory
Gyümölcsös dobálós fehérjeporral

 

gyumolcsos_dobalos_feherjeporral.jpg

250 ml zabpehely / 1 bögre

250 ml kókuszreszelék / 1 bögre

3 mérőkanál fehérjepor

250 ml tej / 1 bögre

4 tojás

1 sütőpor

édesitő

izlés szerint gyümölcs

 

Kapcsoljuk be a sütőt, vegyünk elő egy keverőtálat. Elsőnek tegyük bele a zabpelyhet, kókuszreszeléket / én ezeket turmix segítségével liszt állagúra daráltam, természetesen lehet használni alapból ezen liszt változatait /, fehérjeport, sütőport. Kavargassuk kicsit. Másodjára jöhet a tojás sárgája, édesitő, tej. Ismét következik egy kis kavarás. A félretett tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd két részletben keverjük hozzá. 1/3 részét határozott, gyorsabb mozdulatokkal, ezzel lazítjuk a tésztát, 2/3 részét óvatos mozdulatokkal forgassuk. Egy kisebb tepsibe öntsük bele tésztánkat, majd tetszés szerint helyezzük az éppen otthon levő gyümölcsünket. Én most sárgabarackot használtam, megmostam, félbe vágtam, kimagoztam. Amikor elterült a tészta, egyesével belenyomkodtam. Természetesen használhatunk több fajta gyümölcsöt. Variáljuk kedvünkre. Mehet a 180 fokos sütőbe kb. 25 percre.

Szólj hozzá