2015. aug 30.

Almás máktorta

írta: FogyóStory
Almás máktorta

almas_maktorta.jpg

Mostani receptem, mondhatni nem éppen ,, fogbarát ,, , mivel mákot is tartalmaz. Amennyiben nem szeretnénk kellemetlen perceket szerezni magunknak, evés után ajánlatos tukorbe nézni :), tuti, ami tuti alapon :)

25 dkg túró

2 tojás

2 evokanál folyékony édesíto

1 evokanál nyírfacukor

3 evokanál darált mák

11 evokanál zabpehelyliszt

½ csomag sutopor

2 alma

3 evokanál nyírfacukor / ízlés szerint /

1 evokanál fahéj / ízlés szerint /

Kapcsoljuk be a sutot 200 fokra. Vegyunk elo egy reszelot, tortaformát és két tálat. Készítsuk el elsonek az alap tésztát. Tegyuk a tálba a túrót, tojást, kétféle édesítot. Keverjuk el, amíg egynemu masszát kapunk. Kovetkezhetnek a további hozzávalók: mák, liszt, sutopor. Alaposan keverjuk el az alapanyagokat. A tésztánk alapja elkészult, johet az ízesítés. Egy másik tálba reszeljuk le az almákat / hámozzuk meg, vágjuk ki a belsejuket /. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat / ízlés szerint, ahogy szeretnénk /. Egy kanál segítségével keverjuk ossze. Meg is vagyunk a suteményunk két fontos alapjával. Kovetkezzen az osszeállítás. Az almás keveréket ontsuk bele az alaphoz, jól dolgozzuk ossze / esetleg bátran nyúljunk bele ujjaink segítségével /. Johet bele a tortaformába és sussuk kb. 25 percig.

Szólj hozzá