Almás máktorta
Mostani receptem, mondhatni nem éppen ,, fogbarát ,, , mivel mákot is tartalmaz. Amennyiben nem szeretnénk kellemetlen perceket szerezni magunknak, evés után ajánlatos tukorbe nézni :), tuti, ami tuti alapon :)
25 dkg túró
2 tojás
2 evokanál folyékony édesíto
1 evokanál nyírfacukor
3 evokanál darált mák
11 evokanál zabpehelyliszt
½ csomag sutopor
2 alma
3 evokanál nyírfacukor / ízlés szerint /
1 evokanál fahéj / ízlés szerint /
Kapcsoljuk be a sutot 200 fokra. Vegyunk elo egy reszelot, tortaformát és két tálat. Készítsuk el elsonek az alap tésztát. Tegyuk a tálba a túrót, tojást, kétféle édesítot. Keverjuk el, amíg egynemu masszát kapunk. Kovetkezhetnek a további hozzávalók: mák, liszt, sutopor. Alaposan keverjuk el az alapanyagokat. A tésztánk alapja elkészult, johet az ízesítés. Egy másik tálba reszeljuk le az almákat / hámozzuk meg, vágjuk ki a belsejuket /. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat / ízlés szerint, ahogy szeretnénk /. Egy kanál segítségével keverjuk ossze. Meg is vagyunk a suteményunk két fontos alapjával. Kovetkezzen az osszeállítás. Az almás keveréket ontsuk bele az alaphoz, jól dolgozzuk ossze / esetleg bátran nyúljunk bele ujjaink segítségével /. Johet bele a tortaformába és sussuk kb. 25 percig.