Répás hús olivával
30-35 dkg disznócomb
70-80 dkg sárgarépa
1 zacskó olivabogyó / 18 dkg /
1 l melegvíz
2 evokanál mustár
só, bors, petrezselyem
2-4 evokanál zabliszt
Olaj
Hámozzuk meg a répát, vékony csíkokra reszeljuk/szeleteljuk. A húst vágjuk fel vékony szeletekre. Az olivabogyót oblítsuk át, amennyiben sós vízben eltett variációt vásároltunk, ha olívaolajosat, csak ontsuk le róla / ezt az olajat, lehet használni a hús alá is a fozés kezdetén /. Vegyunk elo egy nagyobb aljú fazekat, ontsunk bele annyi olajat, hogy vékonyan ellepje. Tegyuk a tuzhelyre és forrósítsuk fel, miután ez megtortént, óvatosan helyezzuk bele a húszeleteket. Pirítsuk mindkét oldalát 2-3 percig. Az oldalak megpirulása után tegyuk hozzá a répát és az olivabogyót. Egy alapos keverés után ontsuk hozzá a vizet. Kanalazzuk hozzá a mustárt, fuszerezzuk. Kaverjuk ossze és várjuk meg, amíg felforr. Tegyuk rá a fedot és a legkissebb fokozaton kb. 25-30 percig fozzuk. Végezetul surítsuk zabliszttel, forraljuk ossze 1-2 perc alatt.
Megjegyzés: A disznó húst lehet helyettesíteni csirkemellel, viszont ez esetben, rovidebb fozési idovel kell számolni.