Túrós rétes
12,5 dkg túró
1 evokanál folyékony édesíto
2 evokanál zabpehelyliszt
2 evokanál lenmagliszt
12,5 dkg túró
folyékony édesíto
ízlés szerint mazsola, vanília
olaj
Kapcsoljuk be a sutot 180 fokra. Vegyunk elo egy tálat, tegyuk bele a túrót, édesítot és a kétféle lisztet. Alaposan keverjuk ossze, amíg egynemu golyóvá áll ossze. Vegyunk elo egy sodródeszkát. Zabpehelyliszttel szórjuk meg a leragadás elkerulése végett. Nyújtás kozben folyamatosan lisztezzuk a tetejét is. Tetszés szerinti formára nyújtsuk, lehet négyzet, akár téglalap, a lényeg, hogy vékonyabbra sikeruljon. Állítsuk ossze a tolteléket. Egy kissebb tálba tegyuk bele alapul a túrót és az édesítot. Keverjuk ossze. Itt eldonthessuk, maradjon az alap ízesítés, vagy fokozzuk mazsolával, vaníliával. Tésztánk megkenése elott, egy hosszabb kés segítségével lazítsuk fel a tésztánk alját a konnyebb tekerés érdekében. Kenjuk meg és kezdjuk el feltekerni tolunk távolabbi eso részérol folyamatosan kozelítve felénk. Tegyuk egy vékonyan kiolajozott tepsire és mehet is a sutobe kb. 20 percre.