Rostos fehérjés kakaós csiga
6 evőkanál AbsoRice rizsfehérjepor
1 teáskanál citromsav
¾ teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál szezámmagliszt
2 evőkanál kókuszliszt
5 evőkanál tápiókaliszt
3 evőkanál útifűmaghéjliszt
3 evőkanál nyilgyökérliszt
50 ml kókuszzsír
500 ml víz
4 evőkanál xilit
5 evőkanál AbsoRice kakaós fehérjepor
kakaó
xilit
kókuszzsír
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb tálat. Első körben kanalazzuk bele a fehérjeport, citromsavat, szódabikarbónát, édesítőt. Keverjük össze. Második körben adjuk hozzá a szezámmaglisztet, kókuszlisztet, tápiókalisztet, útifűmaghéjlisztet, nyilgyökérlisztet. Keverjük össze. Harmadik körben adjuk hozzá a kókuszzsírt. Keverjük össze. Negyedik, befejező körben jöhet a víz. Alaposan keverjük össze. Tipp, hagyjuk pár percig állni a tésztát. Tegyük magunk elé a szilikonos nyújtódeszkánkat, sodrófánkat. Lisztezést nem igényel. Nyújtsuk ki vékonyabb téglalapra. A könnyebb tekerés végett egy hosszú, vékony pengéjű késsel lazítsuk fel az alját. Kenjük meg kevés kókuszzsírral, hogy ráragadjon a töltelék. Szórjuk meg kakaós fehérjeporral, tetszés szerint kakaóporral, xilittel. Tekerjük fel szorosan, szeleteljük, rakjuk tepsire és mehet is a sütőbe 33 percre.