2015. sze 11.

Rostos fehérjés kakaós csiga

írta: FogyóStory
Rostos fehérjés kakaós csiga

 rfkcs.JPG

6 evőkanál AbsoRice rizsfehérjepor

1 teáskanál citromsav

¾ teáskanál szódabikarbóna

3 evőkanál szezámmagliszt

2 evőkanál kókuszliszt

5 evőkanál tápiókaliszt

3 evőkanál útifűmaghéjliszt

3 evőkanál nyilgyökérliszt

50 ml kókuszzsír

500 ml víz

4 evőkanál xilit

5 evőkanál AbsoRice kakaós fehérjepor

kakaó

xilit

kókuszzsír

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb tálat. Első körben kanalazzuk bele a fehérjeport, citromsavat, szódabikarbónát, édesítőt. Keverjük össze. Második körben adjuk hozzá a szezámmaglisztet, kókuszlisztet, tápiókalisztet, útifűmaghéjlisztet, nyilgyökérlisztet. Keverjük össze. Harmadik körben adjuk hozzá a kókuszzsírt. Keverjük össze. Negyedik, befejező körben jöhet a víz. Alaposan keverjük össze. Tipp, hagyjuk pár percig állni a tésztát. Tegyük magunk elé a szilikonos nyújtódeszkánkat, sodrófánkat. Lisztezést nem igényel. Nyújtsuk ki vékonyabb téglalapra. A könnyebb tekerés végett egy hosszú, vékony pengéjű késsel lazítsuk fel az alját. Kenjük meg kevés kókuszzsírral, hogy ráragadjon a töltelék. Szórjuk meg kakaós fehérjeporral, tetszés szerint kakaóporral, xilittel. Tekerjük fel szorosan, szeleteljük, rakjuk tepsire és mehet is a sütőbe 33 percre.

Szólj hozzá