2015. sze 15.

Rostos fehérjezsömle

írta: FogyóStory
Rostos fehérjezsömle

zsomlekicsi.jpg

6 evőkanál AbsoRice rizsfehérjepor

1 teáskanál citromsav

3/4 teáskanál szódabikarbóna

3 evőkanál szezámmag liszt

2 evőkanál kókuszliszt

5 evőkanál tápiókaliszt

3 evőkanál útifűmaghéjliszt

3 evőkanál nyilgyökérliszt

1 evőkanál szezámmag

2 evőkanál lenmag

50 ml kókuszzsir

500 ml langyos víz

lenmag

szezámmag

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat. Első körben kanalazzuk a tálba a fehérjét, citromsavat, szódabikarbónát, szezámmagot, lenmagot. Keverjük össze. Második körben a szezámmaglisztet, kókuszlisztet, tápiókalisztet, útifűmaghéjlisztet, nyilgyökérlisztet. Keverük össze. Harmadik körben öntsük bele a kókuszzsírt. Keverjük össze. Negyedik körben a vizet. Keverjük össze. Vegyünk elő egy tepsit. Most jöhet az egyik legjobb rész, formázzuk meg zsömléinket. Tetszés szerint szórjuk meg magvakkal. Süssük 33 percig, hagyjuk teljesen kihűlni.

Szólj hozzá