2015. sze 17.

Trópusi chiatorta

írta: FogyóStory
Trópusi chiatorta

tropusi_chiatorta.jpg

4 tojás

3 evőkanál eritrit

3 evőkanál xilit

85 ml melegvíz

2 evőkanál kókusztejpor

1 teáskanál szódabikarbóna

2 evőkanál extra szűz kókuszolaj

3 evőkanál mandulaliszt

3 evőkanál kókuszliszt

3 evőkanál tápiókaliszt

½ teáskanál sütőpor

700 ml melegviz

4 evőkanál eritrit

2 evőkanál folyékony édesitő

8 evőkanál kókusztejpor

2 evőkanál extra szűz kókuszolaj

3 evőkanál chiamag

3 teáskanál konjac liszt

4 füge

ananász

kókuszreszelék

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyük elő a habverőt és két tálat. Válasszuk szét a tojásokat. Elsőnek verjük kemény habbá a fehérjét, hisz ehhez szükségszerű a tiszta keverők. A sárgához tegyük hozzá a kétféle édesítőt, keverjük addig, amíg kellemes habos állagot kapunk. Használjuk a fehérjés keverőket, mivel itt nem befolyásol semmit sem. Készítsük el a kókusztejet. Egy pohárba öntsük bele a vizet, kókusztejport, keverjük csomómentesre. Kész is van. Adjuk a sárgához kókuszolaj kíséretében. Keverjük össze. Az elkövetkezendőkben fokozatosan fogunk adagolni és keverni. Első körben jöhet a mandula, keverjük össze. Második körben jöhet a kókuszliszt. Harmadik körben jöhet a tápióka, keverjük össze. Negyedik, egyben utolsó keverésünk előtt jöhet a szódabikarbóna és a sütőpor. Öntsük tortaformánkba és tegyük az előmelegített sütőbe 30 perce. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Készítsük el a krémet. Egy tálba öntsünk 700 ml vizet, kanalazzuk hozzá kétféle édesítőt, kókusztejport. Keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a chiamagot. Miután elkevertük, tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy alaposan megszívják magukat. Végezetül a konjac alapos elkeverése után ismételten tegyük a hűtőbe 1 órára.

Állítsuk össze a tortát. Miután hidegre hűlt tésztánk, vágjuk 3 fele. Alsó rétegre kenjünk egy adag krémet, szórjuk meg 2 db felszeletelt fügével. Második rétegre kenjünk szintén egy adag krémet, szórjuk meg tetszés szerinti mennyiségű feldarabolt ananásszal. Harmadik, befejező rétegre vékonyabban, mint előző két réteg esetében ismét jöhet krémünk. Tegyük egymás tetejére elkészült rétegjeinket. Vékonyan kenjünk krémet tortánk oldalára, ez fog segíteni, hogy hozzáragadjon a kókuszreszelék. Tegyük a hűtőbe kicsit pihenni. Pihenés után folytassuk azzal, hogy bevonjuk kókuszreszelékkel az oldalakat, megszórjuk, majd tetszés szerint díszítsük megmaradt 2 fügénkkel, ananászunkkal.

Szólj hozzá