2015. dec 14.

Majdnem mézeskalács

írta: FogyóStory
Majdnem mézeskalács

majdnem_mezeskalacs.jpg

2 evőkanál tápiókaliszt

3 evőkanál szezámmagliszt

4 evőkanál zabpehelyliszt

4 evőkanál rizsfehérje

4 evőkanál útifűmaghéj

3 evőkanál xilit

5 evőkanál eritrit

½ teáskanál citromsav

½ teáskanál szódabikarbóna

mézeskalács fűszerkeverék

1 narancs leve

125 langyos víz

xilit, eritrit

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy tálat. Kanalazzuk bele a tápiókát, szezámmagot, zabpelyhet, fehérjét, útifűmaghéjat, kétféle édesítőt, citromsavat, szódabikarbónát, mézeskalács fűszerkeverék. Keverjük össze. Jöhet a narancs kifacsart leve és a víz. Keverjük addig, amíg egy szépen összeállt gombócot kapunk. Vegyük elő a sodródeszkát, sodrófát. Ahogy több receptemnél jeleztem, itt is jobb szilikonos sodródeszkát használni - én kifejezetten csak ezt használom mindig -, nem tapad, a végén, pedig egy hosszabb, vékony pengéjű késsel könnyedén fel lehet lazítani. Nyújtsuk ki, ne nagyon vékonyra, olyan kicsit pufibbra hagyjuk. Kedvünk szerint szaggassuk ki, tegyük tepsire. Szórjuk meg a tetejét egy kis édesitővel és mehet is a sütőbe 15 percre. Tároljuk dobozba, hogy puha maradjon.

Szólj hozzá