Majdnem mézeskalács
2 evőkanál tápiókaliszt
3 evőkanál szezámmagliszt
4 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál rizsfehérje
4 evőkanál útifűmaghéj
3 evőkanál xilit
5 evőkanál eritrit
½ teáskanál citromsav
½ teáskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs leve
125 langyos víz
xilit, eritrit
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy tálat. Kanalazzuk bele a tápiókát, szezámmagot, zabpelyhet, fehérjét, útifűmaghéjat, kétféle édesítőt, citromsavat, szódabikarbónát, mézeskalács fűszerkeverék. Keverjük össze. Jöhet a narancs kifacsart leve és a víz. Keverjük addig, amíg egy szépen összeállt gombócot kapunk. Vegyük elő a sodródeszkát, sodrófát. Ahogy több receptemnél jeleztem, itt is jobb szilikonos sodródeszkát használni - én kifejezetten csak ezt használom mindig -, nem tapad, a végén, pedig egy hosszabb, vékony pengéjű késsel könnyedén fel lehet lazítani. Nyújtsuk ki, ne nagyon vékonyra, olyan kicsit pufibbra hagyjuk. Kedvünk szerint szaggassuk ki, tegyük tepsire. Szórjuk meg a tetejét egy kis édesitővel és mehet is a sütőbe 15 percre. Tároljuk dobozba, hogy puha maradjon.