Zabos lenzsömle fehérjében, rostban gazdagon
4 evőkanál riszfehérje
6 evőkanál útifűmaghéj
4 evőkanál lenmagliszt
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 teáskanál citromsav
1 teáskanál szódabikarbóna
300 ml víz
szezámmag
lenmag
víz a formázáshoz
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy keverőtálat. A víz kivételével tegyük bele az összes alapanyagot. Keverjük össze. Most következhet a víz. Keverjük addig, amig egy szép gombócot kapunk, amikor a víz teljesen felszivódott. Egy tepsire tegyünk szilikonos lapot, esetleg sütőpapirt. Vizezzük be ujjainkat, formázzunk tetszés szerinti zsömléket. Ujjainkkal ismételten vizezzük meg, szórjuk meg tetszés szerint lenmaggal, szezámmaggal. Mehet a sütőbe 40 percre. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.