2016. máj 18.

Zabos lenzsömle fehérjében, rostban gazdagon

írta: FogyóStory
Zabos lenzsömle fehérjében, rostban gazdagon

 zabos_lenzsomle_feherjeben_rostban_gazdagon.jpg

4 evőkanál riszfehérje

6 evőkanál útifűmaghéj

4 evőkanál lenmagliszt

3 evőkanál zabpehelyliszt

1 teáskanál citromsav

1 teáskanál szódabikarbóna

300 ml víz

szezámmag

lenmag

víz a formázáshoz

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy keverőtálat. A víz kivételével tegyük bele az összes alapanyagot. Keverjük össze. Most következhet a víz. Keverjük addig, amig egy szép gombócot kapunk, amikor a víz teljesen felszivódott. Egy tepsire tegyünk szilikonos lapot, esetleg sütőpapirt. Vizezzük be ujjainkat, formázzunk tetszés szerinti zsömléket. Ujjainkkal ismételten vizezzük meg, szórjuk meg tetszés szerint lenmaggal, szezámmaggal. Mehet a sütőbe 40 percre. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Szólj hozzá