2016. máj 31.

Sacher muffin

írta: FogyóStory
Sacher muffin

sacher_muffin.jpg

2 tojás

1 evőkanál folyékony édesítő

2 evőkanál nyírfacukor

½ csomag sutőpor

2 evőkanál kakaó

2 evőkanál darált mogyoró

1 evőkanál zabpehelyliszt

1 evőkanál diabetikus/cukormentes barackdzsem

4 dkg diabetikus/cukormentes csokoládé

6 teáskanál diabetikus/cukormentes barackdzsem

 

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Vegyünk elő két tálat, válasszuk szét a tojásokat.  Az egyik tálba keruljön a fehérje, a másikba a sárgája. Mindkét tálhoz szükség lesz a habverőhöz,  ezért kezdjük a fehérjék kemény habbá való verését, mivel csakis tiszta, száraz habverővel kaphatunk kemény habot. Tegyük a sárgához a kétféle édesítőt, kezdjük el a habosíttást. Pár perc után következhet a kakaó, mogyoró, zabpehelyliszt, barackdzsem. Alaposan dolgozzuk össze. A tojásfehérje 1/3-át adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez, bátran keverjük össze. Most a tészta lazítása a cél, itt nem kell figyelnünk a habra. Következhet a tojásfehérje további része, viszont, itt már óvatos, lágy mozdulatokkal, amíg szép egynemű tésztát kapunk. Tegyünk papírkapszlikat a muffintepsibe, töltsük meg  ¾ részig. Mehet a sütőbe kb. 20 percre. Diszités előtt hagyjuk kihűlni. Kanalazzunk 1-1 kanál barackdzsemet a muffinok tetejére, oszlassuk el egyenletesen. Olvasszuk fel a csokit, csurgassuk rá a tetejére. Tálalás előtt tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.

Szólj hozzá