Sacher muffin
2 tojás
1 evőkanál folyékony édesítő
2 evőkanál nyírfacukor
½ csomag sutőpor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál darált mogyoró
1 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál diabetikus/cukormentes barackdzsem
4 dkg diabetikus/cukormentes csokoládé
6 teáskanál diabetikus/cukormentes barackdzsem
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Vegyünk elő két tálat, válasszuk szét a tojásokat. Az egyik tálba keruljön a fehérje, a másikba a sárgája. Mindkét tálhoz szükség lesz a habverőhöz, ezért kezdjük a fehérjék kemény habbá való verését, mivel csakis tiszta, száraz habverővel kaphatunk kemény habot. Tegyük a sárgához a kétféle édesítőt, kezdjük el a habosíttást. Pár perc után következhet a kakaó, mogyoró, zabpehelyliszt, barackdzsem. Alaposan dolgozzuk össze. A tojásfehérje 1/3-át adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez, bátran keverjük össze. Most a tészta lazítása a cél, itt nem kell figyelnünk a habra. Következhet a tojásfehérje további része, viszont, itt már óvatos, lágy mozdulatokkal, amíg szép egynemű tésztát kapunk. Tegyünk papírkapszlikat a muffintepsibe, töltsük meg ¾ részig. Mehet a sütőbe kb. 20 percre. Diszités előtt hagyjuk kihűlni. Kanalazzunk 1-1 kanál barackdzsemet a muffinok tetejére, oszlassuk el egyenletesen. Olvasszuk fel a csokit, csurgassuk rá a tetejére. Tálalás előtt tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.