2016. júl 11.

Pudingos réteges

írta: FogyóStory
Pudingos réteges

pudingos_reteges.jpg

1 teáskanál citromsav

2 teáskanál szódabikarbóna

4 evőkanál zabpehelyliszt

4 evőkanál lenmagliszt

4 evőkanál rizsfehérje

5 evőkanál útifűmaghéj

ízlés szerint édesitő

250 ml víz

2 csomag cukormentes pudingpor / ízlés szerinti íz /

7 dcl növényi tej

ízlés szerint édesitő

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy tálat. Tegyük bele a citromsavat, szódabikarbónát, kétféle lisztet, fehérjét, útifűmaghéjat, édesítőt, vizet. Keverjük össze, majd hagyjuk pár percet állni. Ezalatt vegyünk elő nyújtódeszkát - legjobb a szilikonos, mert nem ragad -, nyújtófát. Nyújtsuk ki, ne nagyon vékonyra. Igazából mindegy milyen alakzatra vágjuk, ugyanis a végén, úgyis felszeleteljük. Tegyük tepsire, süssük kb. 25-30 percig. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt készítsük el a pudingot. Egy lábasba öntsük bele a tejet, pudingport, édesitőt. Keverjük el csomómentesre, főzzük készre. Szintén jöhet egy kis képzelet, ugyanis jelen esetben olyan tálba rétegezzük, amiben csak szeretnénk vagy, ami épp van otthon. Mindegy a sorrend, ahogy számunkra szimpatikus. Szerintem a legjobb, ha a végén pudinggal zárjuk. Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben összeérni az ízeket.

Szólj hozzá