Pudingos réteges
1 teáskanál citromsav
2 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál lenmagliszt
4 evőkanál rizsfehérje
5 evőkanál útifűmaghéj
ízlés szerint édesitő
250 ml víz
2 csomag cukormentes pudingpor / ízlés szerinti íz /
7 dcl növényi tej
ízlés szerint édesitő
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy tálat. Tegyük bele a citromsavat, szódabikarbónát, kétféle lisztet, fehérjét, útifűmaghéjat, édesítőt, vizet. Keverjük össze, majd hagyjuk pár percet állni. Ezalatt vegyünk elő nyújtódeszkát - legjobb a szilikonos, mert nem ragad -, nyújtófát. Nyújtsuk ki, ne nagyon vékonyra. Igazából mindegy milyen alakzatra vágjuk, ugyanis a végén, úgyis felszeleteljük. Tegyük tepsire, süssük kb. 25-30 percig. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt készítsük el a pudingot. Egy lábasba öntsük bele a tejet, pudingport, édesitőt. Keverjük el csomómentesre, főzzük készre. Szintén jöhet egy kis képzelet, ugyanis jelen esetben olyan tálba rétegezzük, amiben csak szeretnénk vagy, ami épp van otthon. Mindegy a sorrend, ahogy számunkra szimpatikus. Szerintem a legjobb, ha a végén pudinggal zárjuk. Tálalás előtt hagyjuk a hűtőben összeérni az ízeket.