2016. aug 01.

Pirított fokhagymás csirkemell paradicsommal, bulgurral

írta: FogyóStory
Pirított fokhagymás csirkemell paradicsommal, bulgurral

piritott_fokhagymas_csirkemell_paradicsommal_bulgurral.jpg

5 dkg vaj

3 evőkanál olaj

5 dcl paradicsomsűrítmény

35-40 dkg csirkemell

2-3 fej fokhagyma

40-50 dkg gomba

50 dkg bulgur

víz

zabpehelyliszt

só, bors, majoranna

 

Tisztítsuk meg a fokhagymát, szedjük gerezdekre. Ezután tegyünk a tűzhelyre egy fazekat, kanalazzuk bele a vajat, olajat. Forrósítsuk össze. Következhet hozzá a fokhagyma gerezdek, kb. 10-15 perc alatt közepes fokozaton pirítsuk aranybarnára. Ez idő alatt főzzük készre a bulgurt, kockázzuk fel kisebb darabokra a csirkemellet. Amennyibe friss gombát használtunk, mossuk meg, aprítsuk fel. Fokhagymánk aranybarna színe után, adjuk hozzá a csirkemellet. Pirítsuk meg kicsit. Jöhet a gomba és a paradicsomszósz. Fűszerezzük. Kb. 15-20 perc után szórjuk meg zabpehelyliszttel, sűrítsük számunkra kellemes állagra. Pár perc után el is készült. Tálaljuk bulgurral.

Szólj hozzá