Pirított fokhagymás csirkemell paradicsommal, bulgurral
5 dkg vaj
3 evőkanál olaj
5 dcl paradicsomsűrítmény
35-40 dkg csirkemell
2-3 fej fokhagyma
40-50 dkg gomba
50 dkg bulgur
víz
zabpehelyliszt
só, bors, majoranna
Tisztítsuk meg a fokhagymát, szedjük gerezdekre. Ezután tegyünk a tűzhelyre egy fazekat, kanalazzuk bele a vajat, olajat. Forrósítsuk össze. Következhet hozzá a fokhagyma gerezdek, kb. 10-15 perc alatt közepes fokozaton pirítsuk aranybarnára. Ez idő alatt főzzük készre a bulgurt, kockázzuk fel kisebb darabokra a csirkemellet. Amennyibe friss gombát használtunk, mossuk meg, aprítsuk fel. Fokhagymánk aranybarna színe után, adjuk hozzá a csirkemellet. Pirítsuk meg kicsit. Jöhet a gomba és a paradicsomszósz. Fűszerezzük. Kb. 15-20 perc után szórjuk meg zabpehelyliszttel, sűrítsük számunkra kellemes állagra. Pár perc után el is készült. Tálaljuk bulgurral.