Túrós tejszíntorta feketeszederrel, vaníliával
4 tojás
4 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál darált mandula
1 kávéskanál sütőpor
250 g túró
200 g habtejszín
2 evőkanál folyékony édesitő
10 dkg feketeszeder
1 kis csomag habfixáló
1 vaníliarúd
4 db feketeszeder
mentalevél
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Válasszuk szét a tojásokat 2 különálló tálba. A tojássárgás tálba öntsük bele a folyékony édesítőt, keverjük míg könnyű habot kapunk. Adjuk hozzá a habosra vert tojássárgához a kakaót, mandulát, sütőport. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. A tojásfehérje negyedét kanalazzuk bele a keverékbe, ezt bátran gyors mozdulatokkal tegyük, hisz most a tészta lazitása a cél. A maradék habot óvatos, könnyed mozdultokkal forgassuk bele. Öntsuk bele a piteformába, süssük kb. 15 percig. Állítsuk össze a habot. Elősször egy villa segítségével nyomkodjuk össze a feketeszedret egy tálba, amíg folyékony állapotot érünk el, ezután alaposan keverjük el a túróval, édesítővel. Öntsük egy tálba a tejszínt. Mielőtt felvernénk, adjuk hozzá a habfixálót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Elkészült a feketeszedres túrókrém és a vaníliás tejszín. Kanalazzuk a tejszínt a túróba, óvatos, könnyed mozdulatokkal forgassuk össze. A kihűlt tészta tetejét kenjük meg krémmél, majd kedvünk szerint diszitsük mentalevéllel, feketeszederrel.