2016. aug 10.

Túrós tejszíntorta feketeszederrel, vaníliával

írta: FogyóStory
Túrós tejszíntorta feketeszederrel, vaníliával

 turos_tejszintorta_feketeszederrel_vaniliaval.jpg

4 tojás

4 evőkanál folyékony édesítő                                              

1 evőkanál kakaó

4 evőkanál darált mandula

1 kávéskanál sütőpor 

250 g túró

200 g habtejszín

2 evőkanál folyékony édesitő

10 dkg feketeszeder

1 kis csomag habfixáló

1 vaníliarúd

4 db feketeszeder

mentalevél

 

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Válasszuk szét a tojásokat 2 különálló tálba. A tojássárgás tálba öntsük bele a folyékony édesítőt, keverjük míg könnyű habot kapunk. Adjuk hozzá a habosra vert tojássárgához a kakaót, mandulát, sütőport. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. A tojásfehérje negyedét kanalazzuk bele a keverékbe, ezt bátran gyors mozdulatokkal tegyük, hisz most a tészta lazitása a cél. A maradék habot óvatos, könnyed mozdultokkal forgassuk bele. Öntsuk bele a piteformába, süssük kb. 15 percig. Állítsuk össze a habot. Elősször egy villa segítségével nyomkodjuk össze a feketeszedret egy tálba, amíg folyékony állapotot érünk el, ezután alaposan keverjük el a túróval, édesítővel. Öntsük egy tálba a tejszínt. Mielőtt felvernénk, adjuk hozzá a habfixálót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Elkészült a feketeszedres túrókrém és a vaníliás tejszín. Kanalazzuk a tejszínt a túróba, óvatos, könnyed mozdulatokkal forgassuk össze. A kihűlt tészta tetejét kenjük meg krémmél, majd kedvünk szerint diszitsük mentalevéllel, feketeszederrel.

Szólj hozzá