Rizstorta csokis ribizlivel
12.5 dkg tasakos rizs
2 dkg zselatin / 1 tasak /
1 dcl víz
25 dkg túró
2 evőkanál folyékony édesítő
3 evőkanál nyírfacukor
15 dkg ribizli
5 dkg diabetikus / cukormentes csokoládé
Főzzük meg a rizst a dobozon található ideig, alaposan csepegtessük le. Vegyünk elő egy tálat, tegyük bele a túrót, kétféle édesítőt, rizst. Keverjük alaposan össze. Egy kis lábasba öntsük bele a vizet és a zselatint, tegyük fel a tűzhelyre, folyamatosan kevergessük. Figyelem, a zselatint ne forraljuk fel. Mikor úgy lássuk, hogy szépen felolvadt, öntsük hozzá a túrós, rizses keverékhez. Alaposan keverjük el, majd öntsük bele egy tortaformába. Tegyük be a hűtőbe, hogy pár óra alatt, szépen megdermedjen / akár egy éjszakára /. Dermedés után vegyük ki a hűtőből, illetve a formából. Mossuk meg a ribizlit, óvatosan szedjük le az apró szemeket. Olvasszuk fel a csokoládét. Szépen rakjuk ki a torta tetejét, majd tetszőlegesen csepegtessük tetejét csokival.