2016. sze 23.

Rizstorta csokis ribizlivel

írta: FogyóStory
Rizstorta csokis ribizlivel

rizstorta_csokis_ribizlivel.jpg

12.5 dkg tasakos rizs

2 dkg zselatin / 1 tasak /

1 dcl víz

25 dkg túró

2 evőkanál folyékony édesítő

3 evőkanál nyírfacukor

15 dkg ribizli

5 dkg diabetikus / cukormentes csokoládé

 

Főzzük meg a rizst a dobozon található ideig, alaposan csepegtessük le. Vegyünk elő egy tálat, tegyük bele a túrót, kétféle édesítőt, rizst. Keverjük alaposan össze. Egy kis lábasba öntsük bele a vizet és a zselatint, tegyük fel a tűzhelyre, folyamatosan kevergessük. Figyelem, a zselatint ne forraljuk fel. Mikor úgy lássuk, hogy szépen felolvadt, öntsük hozzá a túrós, rizses keverékhez. Alaposan keverjük el, majd öntsük bele egy tortaformába. Tegyük be a hűtőbe, hogy pár óra alatt, szépen megdermedjen / akár egy éjszakára /. Dermedés után vegyük ki a hűtőből, illetve a formából. Mossuk meg a ribizlit, óvatosan szedjük le az apró szemeket. Olvasszuk fel a csokoládét. Szépen rakjuk ki a torta tetejét, majd tetszőlegesen csepegtessük tetejét csokival.

Szólj hozzá