2016. okt 14.

Sacher torta 2

írta: FogyóStory
Sacher torta 2

sacher_torta_2.jpg

5 + 10 dkg cukormentes csokoládé

2 tojás

3 evőkanál cukormentes mogyoróvaj

3 evőkanál kakaós fehérjepor

2 kávéskanál citromsav

2 kávéskanál szódabikarbóna

5 evőkanál darált mandula

5 evőkanál kakaópor

250 ml rizstej

folyékony édesitő / izlés szerint /

cukormentes barackdzsem

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő egy nagyobb, egy kisebb keverőtálat. A nagyobb tálba válasszuk szét a tojások sárgáját, a kissebbe a fehérjét. A sárgákhoz tegyük hozzá a felolvasztott 5 dkg csokoládét, mogyoróvajat, rizstejet, folyékony édesitőt. Habverővel keverjük jól össze. Következő lépésként jöhet a fehérjepor, citromsav, szódabikarbóna, mandula, kakaópor. Kavarjunk egy nagyot. Verjük kemény habbá a fehérjét, majd az 1/3 részével lazítsuk a tésztát. Itt nem kell óvatoskodni, nyugodtan határozottan keverjük, itt a lényeg a tészta lazítása. A hab másik felét viszont óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Öntsük egy tortaformába / én 18 cm-est használtam /, tegyük a sütőbe kb. 45 percre. Miután jönne a következő fázisok, hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk vízszintesen ketté, kenjük meg ízlés szerint dzsemmel, tegyük rá a fedőréteget. Kenjük meg csokival.

Szólj hozzá