Sacher torta 2
5 + 10 dkg cukormentes csokoládé
2 tojás
3 evőkanál cukormentes mogyoróvaj
3 evőkanál kakaós fehérjepor
2 kávéskanál citromsav
2 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál darált mandula
5 evőkanál kakaópor
250 ml rizstej
folyékony édesitő / izlés szerint /
cukormentes barackdzsem
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő egy nagyobb, egy kisebb keverőtálat. A nagyobb tálba válasszuk szét a tojások sárgáját, a kissebbe a fehérjét. A sárgákhoz tegyük hozzá a felolvasztott 5 dkg csokoládét, mogyoróvajat, rizstejet, folyékony édesitőt. Habverővel keverjük jól össze. Következő lépésként jöhet a fehérjepor, citromsav, szódabikarbóna, mandula, kakaópor. Kavarjunk egy nagyot. Verjük kemény habbá a fehérjét, majd az 1/3 részével lazítsuk a tésztát. Itt nem kell óvatoskodni, nyugodtan határozottan keverjük, itt a lényeg a tészta lazítása. A hab másik felét viszont óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Öntsük egy tortaformába / én 18 cm-est használtam /, tegyük a sütőbe kb. 45 percre. Miután jönne a következő fázisok, hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk vízszintesen ketté, kenjük meg ízlés szerint dzsemmel, tegyük rá a fedőréteget. Kenjük meg csokival.