2017. sze 06.

Sertéskaraj paradicsomos paprikával

írta: FogyóStory
Sertéskaraj paradicsomos paprikával

serteskare_paradicsomos_paprikaval.jpg

Kb. 40-50 dkg karaj

4-5 db paprika

7,5 dcl paradicsomsűrítmény / folyékonyabb /

1 nagy hagyma / vagy 2 kisebb /

kókusz zsír

édesitő

bors

kakukkfű

pirospaprika

 

Vágjuk fel a húst vékonyabb szeletekre, amennyiben kicsit még fagyos, könnyebb. Hámozzuk meg a hagymát és reszeljük le / amennyiben nincs reszelő, vágjuk fel apró darabokra /. Csumázzuk ki a paprikát, vágjuk hosszában félbe és vékonyan szeleteljük fele. Jöhet a főzés. Tegyünk a tűzhelyre egy nagyobb fazekat, kanalazzunk bele az olajat. Amikor már meleg, adjuk hozzá a hagymát. Kevergessük, pirítsuk, viszont vigyázzunk, nehogy odaégjen. Amikor már szép szint kapott, jöhet hozzá a hússzeletek. Pár percig főzzük, majd öntsünk hozzá 5 dcl paradicsomot. Fűszerezzük. Kavarjuk össze és főzzük kb. 25 percig. Amikor már a hús megpuhult, vegyük ki egy tányérra. A megmaradt hagymás – fűszeres – paradicsomos léhez adjuk hozzá a paprikát és a maradék paradicsomot. Kóstoljuk, amennyiben savanykás a paradicsomtól, tegyünk bele egy kis édesitőt. Pár percig főzzük, majd jöhet hozzá a hús. Szintén pár perc és kész is van.

Szólj hozzá