2018. jan 03.

Mogyoróvajas csokis zabtallér

írta: FogyóStory
Mogyoróvajas csokis zabtallér

mogyorovajas_csokis_zabtaller.jpg

2 tojás

3 dkg csokoládé

3 evőkanál mogyoróvaj

125 ml tej

60 ml fehérjepor

145 ml zabpehelyliszt

60 ml bambuszrost liszt

izlés szerint mogyoró aroma

eritrit

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb keverőtálba tegyük bele az összes hozzávalót. A csokit előtte késsel daraboljuk fel. Keverjük alaposan össze. Hagyjuk pár percig állni. Készítsük elő a tepsit. Leveseskanállal halmozzunk kupacokat. Folyékonyabb a tészta, ebből kifolyólag hagyjunk nagyobb helyközöket. Pár perc alatt süssük meg. Megnyugtatok mindenkit, senkinek sem lesznek valószínűleg szabályos körök. Én sütés után a shaker tetejével vágtam körökre.

Mogyoróvajnak én csokis izesitésűt használtam, amiben extraként fehérje is van. Amennyiben nincs, a sima cukrozatlan mogyoróvaj is jó, viszont, adjunk a tésztához plusz egy teáskanál kakaóport

Szólj hozzá