2018. ápr 05.

Fehérjés Fanta Zero kehely

írta: FogyóStory
Fehérjés Fanta Zero kehely

feherjes_fanta_zero_kehely.jpg

 

2 tojás

250 ml – 1 bögre zabpehely

85 ml – 1/3 bögre fehérjepor

170 ml – 1/2 bögre tej

85 ml - 1/3 bögre mogyoróvaj

ízlés szerint édesitő

 

500 ml Fanta Zero

1 + 1/2 csomag vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesitő

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő egy keverőtálat. Tegyük bele a tojást, zabpelyhet, fehérjeport, tejet, mogyoróvajat és az édesitőt. Én a zabpelyhet előtte lisztté daráltam. Fehérjeporból ízesítetlent használtam, mogyoróvajból csokisat, illetve, ami plusz fehérjét tartalmaz. Egy robotgép segítségével keverjük alaposan össze. Lényegében mindegy, hogy milyen formában süssük, én egy kisebb tortaformában sütöttem kb. 30 percig. Nyugodtan lehet négyzet, téglalap formában is. Amikor kész, szépen feljön, viszont, pár perc után, ahogy hűl, szépen leereszt. Készítsük el a pudingot úgy, mint egy sima, hétköznapi változatot. Kész a tészta, kész a puding. Vágjuk fe kisebb darabokra, rétegezzük a Fantás pudinggal.

Bátran díszítsed gyümölcsökkel, cukormentes tejszínhabbal, esetleg folyékony csokoládéval.

Szólj hozzá