Zabos hajdinakenyér
250 ml zabpehelyliszt - 1 bögre
250 ml hajdinaliszt – 1bögre
85 ml tápiókaliszt – 1/3 bögre
250 ml víz – 1 bögre
85 ml víz – 1/3 bögre
1 kocka friss élesztő
1 tasak szezámmag – kb. 25-30 g
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a liszteket, szezámmagot / más magvat is használhatunk /. Kavarjuk össze. Egy pohárba morzsoljuk bele az élesztőt, öntsünk hozzá kb. 85 ml vizet. Kicsit elkeverjük. Mehet a lisztes keverékhez, amihez hozzáadjuk a maradék 250 ml vizet. Mindkét esetben langyos vizet használjunk. Jól keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérformába. Mehet is a sütőbe kb. 40 percre.