Mogyoróvajas sajttorta
20 dkg cukormentes háztartási keksz
3 evőkanál mogyoróvaj
3 evőkanál extra szűz kókuszolaj
40 dkg mascarpone
3 mérőkanál fehérjepor
2 tojás
folyékony édesitő / izlés szerint /
aroma / tetszés szerint, elhagyható /
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy keverőtálat. Amennyiben nincs előre darált kekszünk, könnyen megoldható egy daráló segítségével. Amennyiben nincs, jöhet a rég bevált recept: zacskó + sodrófa. A keverőtálba jöhet a keksz, mogyoróvaj, kókuszolaj. Célszerű felmelegíteni a mogyoróvajat és a kókuszolajat, hogy puhább legyen. Keverjük – kavarjuk, állag szempontjából kb. vizes homokra emlékeztet. Szórjuk bele a forma aljába, kanál segítségével oszlassuk, tapogassuk el. Mehet a sütőbe 180 fokra 5 percre. Ezalatt állítsuk össze a krémet. Egy keverőtálba tegyük bele a mascarponet, fehérjeport, tojást, folyékony édesítőt, aromát. Habverővel keverjük csomómentesre. Öntsük rá az elősütött alapunkra. Süssük, kb. 35 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.