2018. okt 10.

Mogyoróvajas sajttorta

írta: FogyóStory
Mogyoróvajas sajttorta

 

mogyorovajas_sajttorta.jpg

20 dkg cukormentes háztartási keksz

3 evőkanál mogyoróvaj

3 evőkanál extra szűz kókuszolaj

40 dkg mascarpone

3 mérőkanál fehérjepor

2 tojás

folyékony édesitő / izlés szerint /

aroma / tetszés szerint, elhagyható /

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy keverőtálat. Amennyiben nincs előre darált kekszünk, könnyen megoldható egy daráló segítségével. Amennyiben nincs, jöhet a rég bevált recept: zacskó + sodrófa. A keverőtálba jöhet a keksz, mogyoróvaj, kókuszolaj. Célszerű felmelegíteni a mogyoróvajat és a kókuszolajat, hogy puhább legyen. Keverjük – kavarjuk, állag szempontjából kb. vizes homokra emlékeztet. Szórjuk bele a forma aljába, kanál segítségével oszlassuk, tapogassuk el. Mehet a sütőbe 180 fokra 5 percre. Ezalatt állítsuk össze a krémet. Egy keverőtálba tegyük bele a mascarponet, fehérjeport, tojást, folyékony édesítőt, aromát. Habverővel keverjük csomómentesre. Öntsük rá az elősütött alapunkra. Süssük, kb. 35 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Szólj hozzá