2015. aug 30.

Citromkrémes madártej

írta: FogyóStory
Citromkrémes madártej

citromkremes_madartej.jpg

2 citrom leve

3 tojássárgája

1 evokanál folyékony édesíto

3 evokanál nyírfacukor

5 dkg vaj

2 dcl tej

1 evokanál zabkorpa

3 tojásfehérj

2 evokanál nyírfacukor

Vegyunk elo egy kissabb lábast, amiben elkészítjuk a citromkrémet. Csavarjuk bele a citromok levét, adjuk hozzá a kétféle édesítot. Keverjuk el, amíg egynemu állagot kapunk. Tegyuk a tuzhelyre és a legkissebb fokozaton folyamatos keverés mellett fozzuk addig, amíg elkezd forrni. Miután megtortént a várva várt forralás, tegyuk hozzá a vajat és keverjuk el, amíg teljesen elolvad. Hagyjuk kihulni hidegre. Egy kis ido eltelte után, kezdjunk neki a habaluskáknak. Egy tálba tegyuk bele a tojásfehérjét és az édesítot, verjuk keményebb habbá. Kovetkezik az desszert végso osszeállítás. Egy fazékba ontsuk bele a citromkrémet, adjuk hozzá a tejet. Kapcsoljuk be a tuzhelyet és alaposan keverjuk el. Amikor már lássuk, hogy forr, két kanál segítségével formáljunk galuskákat és pottyantsuk bele. Mindkét oldalát 1-1 percig fozzuk. Az elkészult galuskákat tegyuk tányérra ( a belole lecsopogo levet nyugodtan ontsuk vissza a fazékba ). Amikor már végeztunk az osszes galuskával, tegyunk egy evokanál zabkorpát ( saját magunk szabályozzuk, mennyire surure szeretnénk ), alaposan keverjuk el. Forralás után fozzuk 1-2 percig.

Szólj hozzá