Citromkrémes madártej
2 citrom leve
3 tojássárgája
1 evokanál folyékony édesíto
3 evokanál nyírfacukor
5 dkg vaj
2 dcl tej
1 evokanál zabkorpa
3 tojásfehérj
2 evokanál nyírfacukor
Vegyunk elo egy kissabb lábast, amiben elkészítjuk a citromkrémet. Csavarjuk bele a citromok levét, adjuk hozzá a kétféle édesítot. Keverjuk el, amíg egynemu állagot kapunk. Tegyuk a tuzhelyre és a legkissebb fokozaton folyamatos keverés mellett fozzuk addig, amíg elkezd forrni. Miután megtortént a várva várt forralás, tegyuk hozzá a vajat és keverjuk el, amíg teljesen elolvad. Hagyjuk kihulni hidegre. Egy kis ido eltelte után, kezdjunk neki a habaluskáknak. Egy tálba tegyuk bele a tojásfehérjét és az édesítot, verjuk keményebb habbá. Kovetkezik az desszert végso osszeállítás. Egy fazékba ontsuk bele a citromkrémet, adjuk hozzá a tejet. Kapcsoljuk be a tuzhelyet és alaposan keverjuk el. Amikor már lássuk, hogy forr, két kanál segítségével formáljunk galuskákat és pottyantsuk bele. Mindkét oldalát 1-1 percig fozzuk. Az elkészult galuskákat tegyuk tányérra ( a belole lecsopogo levet nyugodtan ontsuk vissza a fazékba ). Amikor már végeztunk az osszes galuskával, tegyunk egy evokanál zabkorpát ( saját magunk szabályozzuk, mennyire surure szeretnénk ), alaposan keverjuk el. Forralás után fozzuk 1-2 percig.