Kakaós csiga
25 dkg túró
½ csomag sutopor
2 evokanál folyékony édesíto
2 evokanál lenmagliszt
3 evokanált darált mogyoró
7 evokanál zabpehelyliszt
zabpehelyliszt
kakaópor
nyírfacukor
olaj
Kapcsoljuk be a sutot 200 fokra és vegyunk elo egy nagyobb tálat. Tegyuk bele a tészta hozzávalóit: túró, sutopor, édesíto, lenmagliszt, darált mogyoró, zabpehelyliszt. Alaposan gyúrjuk ossze. Tegyuk magunk elé a sodródeszkát, sodrófát. Lisztezzuk meg és tegyuk rá tésztagolyónkat. Nyújtsuk ki vékonyabb téglalap, esetleg négyzet alakúra. Ne felejtsuk, fokozatosan lisztezzuk tésztánk alját és tetejét, mivel eléggé ragadós. Mielott elkezdenénk megszórni, egy hosszabb, vékonyabb késsel lazítsuk fel az alját, ezzel is megkonnyebbítve tekerésunket. A tészta tetejét kicsit kenjuk meg olajjal, hogy jobban ragadjon rá a kakaópor, nyírfacukor. A tolunk távolabb eso oldalától kezdjuk el lassan feltekerni fokozatosan hozzánk kozelítve. Vágjuk fel tekercsunket, helyezzuk rá a kiolajozott tepsire és sussuk kb. 10 percig.