Tejszínes joghurttorta eperrel, áfonyával
2 alma
4 tojás
12 evokanál KATUSFOOD liszt
8 evokanál KATUSFOOD cukorhelyettesíto
2 evokanál KATUSFOOD kókuszzsír
1 sutopor
1 dcl tej
2,5 dcl habtejszín
1,5 dcl natúr joghurt
1 csomag habfixáló
KATUSFOOD cukorhelyettesíto
50 dkg eper
12,5 dkg áfonya
Készítsuk elo az alapanyagokat. Mossuk meg a gyumolcsoket, az eprek zold részét vágjuk le. Hámozzuk meg az almát, reszeljuk le. Melegítsuk fela kókuszzsírt folyékony állapotra.
Johet a tészta készítése. Kapcsoljuk be a sutot 180 fokra. Vegyunk elo egy nagyobb tálat. Tegyuk bele az almát, tojást, cukorhelyettesítot, kókuszzsírt, tejet. Alaposan keverjuk ossze. Második menetben adagoljuk hozzá a lisztet és a sutoport. Keverjuk ossze csomómentesre. Onstuk bele egy tortaformába / én szilikont használok, 18cm átméroju / és mehet is az elomelegített sutobe. Sutés kozben tobbszor végezzunk tűpróbát, amikor már tisztán húzzuk ki, elkészult. Tegyuk félre, mivel dolgozni, csak hideg állapotban lehet vele.
Készítsuk el a krémet. Egy tálba ontsuk bele a tejszínt, tegyuk hozzá a habfixálót. Verjuk fel kemény habbá. Mielott már majdnem kemény, tetszés szerint adjunk hozzá cukorhelyettesítot. A végén fokozatosan, óvatos mozdulatokkal keverve, adjuk hozzá a joghurtot. Mehet a hutobe.
Johet az osszeállítás. Vágjuk vízszintesen kétfele tortalapunkat, teteje legyen a szebbik, egyenletesebb. Szinte az osszes krémet tegyuk az alsó lapunk kozepére, simítsuk szét, majdnem a szélekig. Korben, a lap szélét, rakjuk ki áfonyával / pár darabot dobhatunk a krém tetejére /. A megmaradt kb. 2 evokanálnyi krémmel vékonyan kenjuk meg lapunk tetejét. Tetszés szerint rakjuk ki eperrel, áfonyával, majd óvatosan tegyuk krémunk tetejére.