Rostos fehérjés csavart kalács
6 evőkanál AbsoRice rizsfehérjepor
1 teáskanál citromsav
¾ teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál szezámmagliszt
2 evőkanál kókuszliszt
5 evőkanál tápiókaliszt
3 evőkanál útifűmaghéjliszt
3 evőkanál nyilgyökérliszt
50 ml kókuszzsír
500 ml víz
4 evőkanál xilit
5 evőkanál AbsoRice kakaós fehérjepor
kakaó
xilit
2 evőkanál kókusztejpor
kókuszreszelék
xilit
kókuszzsir
xilit
kókuszreszelék
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb tálat. Első körben kanalazzuk bele a fehérjeport, citromsavat, szódabikarbónát, édesítőt. Keverjük össze. Második körben adjuk hozzá a szezámmaglisztet, kókuszlisztet, tápiókalisztet, útifűmaghéjlisztet, nyilgyökérlisztet. Keverjük össze. Harmadik körben adjuk hozzá a kókuszzsírt. Keverjük össze. Negyedik, befejező körben jöhet a víz. Alaposan keverjük össze. Tegyük magunk elé a szilikonos nyújtódeszkánkat, sodrófánkat. Lisztezést nem igényel. Nyújtsunk ki 2 vékonyabb téglalapot. Hosszában figyeljünk, hogy megfeleljen szilikonformával. Az első tekercset kenjük le egy kis olajjal, szórjuk meg fehérjeporral, kakaóval, édesítővel. Ujjaink segítségével kicsit nyomkodjuk bele, szorosan tekerjük fel magunk fele. Második tekercset szintén kenjük le egy kis olajjal, szórjuk meg kókusztejporral, kókuszreszelékkel, édesítővel. Ujjaink segítségével kicsit nyomkodjuk bele, szorosan tekerjük fel magunk fele. Mindkét esetben lazítsuk fel csavarás előtt egy hosszú, vékony pengéjű késsel. Jöhet a csavarás. Tetszőlegesen tegyük egymás mellé tekercseinket. Pár mozdulattal csavarjuk egymásba. Óvatosan helyezzük formánkba. Tetejét kenjük le egy kis olajjal, szórjuk meg kókuszreszelékkel, édesítővel. Mehet a sütőbe 43 percre. Várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.