Paradicsmos húsgombóc tésztával
60 dkg darálthús / disznó, csirke vagy pulyka /
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
chilli
édes pirospaprika
kókuszzsir
5 dcl paradicsomszósz
1 hagyma
só
bors
chili
édes pirospaprika
60 dkg konjac tészta
Vegyünk elő egy kisebb lábast, öntsünk bele kókuszzsírt. Amikor felmelegedett, tegyük hozzá a lereszelt hagymát, fokhagymát. Pirítsuk pár percig. Öntsük egy keverőtálba a húst, pirított hagyma keveréket. Fűszerezzük ízlésünk szerint, keverjük alaposan össze. Egy nagyobb lábasba, amiben a végén készrefőzzük, öntsünk kókuszzsírt. Finoman tegyük bele a kisebb golyókká formázott húsunkat. Szép aranybarnára pirítsuk meg oldalait. Vegyük ki egy tányérra. A visszamaradt húsos kókuszzsírba tegyük bele a reszelt hagymát / amennyiben több olaj maradt, keveset öntsünk ki /. Pár perc pirítás után öntsük fel paradicsomszósszal, ízesítsük. Jöhetnek vissza a húsgombócok. Hús fajtájától függően főzzük 15-25 percig.
Főzzünk ki 3 csomag tésztát a csomagoláson jelzett utasítás alapján. Egy kisebb tálba vegyük ki az elkészült húsgolyókat. A paradicsomos szószba keverjük bele tésztánkat.