2016. feb 15.

Kókusztorta

írta: FogyóStory
Kókusztorta

kokusztorta2016.jpg

4 tojás

4 evőkanál xilit

1 evőkanál folyékony édesitő

¾ teáskanál szódabikarbóna

¾ teáskanál citromsav

2 evőkanál kókuszliszt

4 evőkanál mandulaliszt

3 evőkanál tápiókaliszt

3 evőkanál útifűmaghéj

125 ml tejhelyettesitő

400 ml kókusztej

250 ml kókusztejszin

2 kókuszos pudingpor

folyékony édesitő

 

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő két tálat. Egyik tálba üssük a fehérjét, másikba a sárgáját. Mivel még tiszták habverőink, gyorsan verjünk a fehérjékből kemény habot. Tegyük a kétféle édesitőt a sárgához, habositsuk. A sárgás, édesitős keverékünkhöz jöhet a szódabikarbóna, citromsav, kókuszliszt, mandulaliszt, tápiókaliszt, útifűmaghéj, tejhelyettesitő. Alaposan keverjük össze. A fehérje 1/3 részét tegyük bele, határozott mozdulatokkal keverjük össze. Jelen esetben nem kell törődnünk a habbal, ugyanis most lazitsuk a tésztát. Megmaradt habunkat finom, óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Öntsük bele tortaformánkba / 16 cm / - amennyiben nem szilikonos, kenjük ki kókuszzsirral -. Mehet a sütőbe kb. 30 percre. Ezalatt állitsuk össze a krémet. Főzzük meg a pudingport tetszés szerinti édesitővel. A hideg kókusztejszint verjük kemény habbá. Csak akkor forgassuk össze a pudingot a tejszinnel, amikor már hideg. Kihűlt a tészta, elkészült a krém. Vágjuk ketté tésztánkat, tetszés szerint töltsük, diszitsük.

Szólj hozzá