Kókusztorta
4 tojás
4 evőkanál xilit
1 evőkanál folyékony édesitő
¾ teáskanál szódabikarbóna
¾ teáskanál citromsav
2 evőkanál kókuszliszt
4 evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál tápiókaliszt
3 evőkanál útifűmaghéj
125 ml tejhelyettesitő
400 ml kókusztej
250 ml kókusztejszin
2 kókuszos pudingpor
folyékony édesitő
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és vegyünk elő két tálat. Egyik tálba üssük a fehérjét, másikba a sárgáját. Mivel még tiszták habverőink, gyorsan verjünk a fehérjékből kemény habot. Tegyük a kétféle édesitőt a sárgához, habositsuk. A sárgás, édesitős keverékünkhöz jöhet a szódabikarbóna, citromsav, kókuszliszt, mandulaliszt, tápiókaliszt, útifűmaghéj, tejhelyettesitő. Alaposan keverjük össze. A fehérje 1/3 részét tegyük bele, határozott mozdulatokkal keverjük össze. Jelen esetben nem kell törődnünk a habbal, ugyanis most lazitsuk a tésztát. Megmaradt habunkat finom, óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Öntsük bele tortaformánkba / 16 cm / - amennyiben nem szilikonos, kenjük ki kókuszzsirral -. Mehet a sütőbe kb. 30 percre. Ezalatt állitsuk össze a krémet. Főzzük meg a pudingport tetszés szerinti édesitővel. A hideg kókusztejszint verjük kemény habbá. Csak akkor forgassuk össze a pudingot a tejszinnel, amikor már hideg. Kihűlt a tészta, elkészült a krém. Vágjuk ketté tésztánkat, tetszés szerint töltsük, diszitsük.