Mámoritó csirke színes rizzsel
2 vöröshagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
2 nagyobb csirkemellfilé
25-30 dkg rizskeverék
5 dkg áfonya / ízlés szerint meggy, cseresznye … /
5 dkg mogyoró / ízlés szerint pisztácia, mandula … /
víz
só
petrezselyem / lehet szárított /
gyömbér / ízlés szerint friss, reszelve /
őrölt fahéj, kömény
reszelt narancshéj / szárított, akár frissen reszelve /
Vegyünk elő egy lábast, tegyük tűzhelyre. Tegyük bele a vajat, olajat. Ez idő alatt vágjuk fel finomra, esetleg reszeljük le a hagymát. A vaj, olaj forró keverékéhez adjuk hozzá. Mialatt párolódik, csirkemellünk kerül sorra. Vágjuk fel kisebb darabokra. Pár perc letelte után, tegyük hozzá a húst és a rizst. Kevergessük 1-2 percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, kb. 2-3 cm is lehet a rizs felszínétől. Adagoljuk hozzá ételünk további alapanyagait. Mogyoró / törjük össze kisebb darabokra /, áfonya, petrezselyem, gyömbér, fahéj, köménymag, reszelt narancshéj, só. Lassú fokozaton fedő alatt főzzük puhára. A fűszerek mennyisége személyre szabott, hisz van, aki fűszeresebben, van, aki lágyabb ízvilágban kedveli. Amennyiben a rizs még kemény, viszont a víz elpárolgott, tegyünk még hozzá.