Dijoni mustáros csirkemell parmezánnal, szezámmaggal, kukoricapehely bundában
kb. 70-80 dkg csirkemell
2 tojás
4 evőkanál dijoni mustár
1 nagyobb zacskó kukoricapehely / corn flakes /
reszelt parmezán
szezámmag
őrölt pirospaprika
pár gerezd fokhagyma
kókuszzsír
Készítsük el a csirke pácát, ami egyben arra fog szolgálni, hogy rátapadjon a kukoricapehely. Egy tálba tegyük bele a tojást, mustárt, parmezánt, szezámmagot, paprikát, fokhagymát. Pár alapanyagnál nem adtam meg mennyiségét, ugyanis ez maximálisan a saját ízlésünk szerint állítható. Ki mennyire szereti pl. dominánsabbnak a fokhagyma izét. Kreatívkodjunk ízlésünk szerint. Vágjuk vékony szeletekre a csirkemellet. Mielőtt elkezdenénk a forgatást, egy nagyobb tálba öntsük bele a kukoricapehely negyedét, ujjaink segítségével törjük össze. Természetesen maradhatnak benne nagyobb darabok is. Jöhet a forgatás: csirkemell, mustáros pác, kukoricapehely. Jó tipp, a kukoricapelyhet pár alkalommal öntsük ki, majd kezdjük frissel, mivel, ha sok pácot vesz fel, ezzel keveredik, összeragad, illetve már nem ragad rá teljesen a húsra, ezért is kezdünk negyed mennyiséggel. Nem kell bő olajban sütni, a lényeg, hogy teljesen lepje el a serpenyő alját, kicsit vastagabb rétegben. Lassú fokozaton aranybarnára süssük. Ezért is fontos a csirkemell vékonysága, hogy a kevés olaj ellenére valóban át tudjon sülni. Ne feledd, ne hideg olajba tedd a csirkemellet.