Kelt tészta / Kakaós csiga
250 ml barna rizsliszt
125 ml bambuszrost liszt
85 ml útifűmaghéj
1 kávéskanál cukor
2 tojás
5 dkg friss élesztő
500 ml tej
édesitő
Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, illetve egy nagyobb bögrét. A bögrébe öntsünk 250 ml tejet, tegyük bele a cukrot. Mikróban langyosra melegítsük fel. Miután kivettük, morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük alaposan össze és hagyjuk feljönni. Amig az élesztő növekszik, állítsuk össze a lisztkeveréket. A keverőtálba tegyük bele a rizslisztet, bambuszrost lisztet, útifűmaghéjat, tetszés szerinti mennyiségű édesitőt. Keverjük össze. Amikor már az élesztő feljött, adjuk a lisztes keverékhez. Üssük hozzá a tojásokat. Melegítsük fel a második adag tejet, szintén langyosra. Jöhet a tésztához. Keverjük össze alaposan és hagyjuk pihenni kb. 50 percre. Ez az alap receptje a kelt tésztának.
Jelen esetben én most kakaós csiga verziót készítettem.