2017. sze 15.

Kelt tészta / Kakaós csiga

írta: FogyóStory
Kelt tészta / Kakaós csiga

kelt_teszta_kakaos_csiga.jpg

250 ml barna rizsliszt

125 ml bambuszrost liszt

85 ml útifűmaghéj

1 kávéskanál cukor

2 tojás

5 dkg friss élesztő

500 ml tej

édesitő

 

Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, illetve egy nagyobb bögrét. A bögrébe öntsünk 250 ml tejet, tegyük bele a cukrot. Mikróban langyosra melegítsük fel. Miután kivettük, morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük alaposan össze és hagyjuk feljönni. Amig az élesztő növekszik, állítsuk össze a lisztkeveréket. A keverőtálba tegyük bele a rizslisztet, bambuszrost lisztet, útifűmaghéjat, tetszés szerinti mennyiségű édesitőt. Keverjük össze. Amikor már az élesztő feljött, adjuk a lisztes keverékhez. Üssük hozzá a tojásokat. Melegítsük fel a második adag tejet, szintén langyosra. Jöhet a tésztához. Keverjük össze alaposan és hagyjuk pihenni kb. 50 percre. Ez az alap receptje a kelt tésztának.

Jelen esetben én most kakaós csiga verziót készítettem.

Szólj hozzá