Tönkölyzabos pizza fehérjeporral
250 ml teljes kiőrlésű tönkölybúza – 1 bögre
250 ml zabpehelyliszt – 1 bögre
85 ml natúr fehérjepor – 1/3 bögre
180 ml tej
2 evőkanál kókusz zsír
pici cukor
1 kocka friss élesztő
só
2 tojás
+ feltét
Melegítsünk tejet, viszont figyeljünk arra, ne legyen forró. Szórjunk bele egy csipetnyi cukrot, morzsoljuk szét az élesztőt. Keverjük el, hagyjuk felfutni. Addig is, amig feljön, egy nagyobb keverőtálba öntsük bele a kétféle lisztet, fehérjeport, kókusz zsírt / folyékony állapotban /, tojást, sót. Keverjük össze. Jöhet hozzá az élesztős tej. Dagasszuk. Amennyiben nagyon híg, mehet hozzá egy kis liszt. Hagyjuk pihenni kb. 30 percre. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, vegyünk elő egy nagyobb tepsit. Egy deszkára, esetleg egyenesen a munkalapra borítsuk ki a feljött tésztánkat. Előtte szórjuk meg a munkalapot pl. fehérjeporral, mivel eléggé ragadni fog. Kicsit forgassuk, finoman át. Közben is szórjuk fehérjeporral. Szépen helyettesíti a lisztet a fehérjepor. Kenjük ki kókusz zsírral a tepsit, tegyük bele a tésztát. Vizes ujjaink segítségével egyengessük el. Pakoljuk meg, amivel csak szeretnénk, süssük két körben. Első körben sajt nélkül, míg a tészta is majdnem átsül, majd a vége fele szórjuk meg.